Voedsel Allergie - Voeding intolerantie Bloedonderzoek
Melk, tomaten, zalm en kiwi's zijn gezond - maar niet voor iedereen! Wat voor de meesten een gezonde voeding is, kan voor anderen gezondheidsklachten en zelfs overgewicht betekenen. Voedingsmiddelen intolerantie kunnen jarenlang gezondheid en welzijn beïnvloeden omdat het immuunsysteem hierop reageert.Het menselijk immuunsysteem is belangrijk voor ons welzijn. Het weert infecties die door bacteriën, virussen, schimmels of parasieten kunnen ontstaan. Bij allergie of intolerantie is het anders: ons lichaam - ons immuunsysteem - reageert op een voeding substantie met een afweerreactie. Dit kan leiden tot chronische gezondheidsklachten, onbalans in de hormoon spiegels en zelfs overgewicht. Recent worden voedingintoleranties in verband gebracht met verschillende klachten zoals:
Waarom weet men niet of men een voedingsallergie of intolerantie heeft? Het verraderlijke aan voedingsmiddelen intolerantie: ze worden vaak een leven lang niet herkend. Lichamelijke problemen treden immers pas na een paar uur op, nadat een bepaald voedingsmiddel verteerd werd. Het kan dus gebeuren, dat maag- en darmproblemen zich pas op zondag openbaren, hoewel de kiwi of de tomaat al op vrijdag gegeten werd. |
Waarom onderzoeken?
Met de intolerantie test stelt de Laborant voor elke individuele patiënt vast of overgevoeligheden bestaan. Er word dus altijd eerst een IgG/IgG4 Pre Screening gedaan om vast te stellen of er overgevoeligheden bestaan en zo ja; in welke groep valt men dan ?. Hierbij worden met verschillende analyses verschillende voedingsmiddelen getest. Is er sprake van een intolerantie dan weet men ook in welke groep deze intolerantie zich bevind en word dan met de volgende Laboratorium test alle producten getest in de betreffende groep. De resultaten worden zo samengesteld; dat elke patiënt dan een persoonlijk inzicht krijgt van zijn allergie of intolerantie. U hoeft niet langer te zoeken als een naald in een hooiberg. |